Skip naar navigatie Skip naar inhoud

Prince2 Practitioner

 
 
 
Doelgroep:
  • Projectmanager, -leider
  • Kwaliteitsmanager, -medewerker
  • Manager
Thema:
  • Projectmanagement
Tarief:€ 1.685.-
 
 
 

Beschrijving

 
 
 
Voor Schiphol Group medewerkers gelden er momenteel aangescherpte voorwaarden voor het volgen van een opleiding en daarmee de opleidingskosten. Dit betekent dat trainingen hoofdzakelijk uit het eigen DIB bekostigd worden, zo ook deze training. Zorg daarom dat je eerst controleert of je DIB saldo toereikend is, voordat je je aanmeldt. Financiering vanuit de kostenplaats is niet mogelijk.

Inleiding

Wil je je verdiepen in de principes van projectmanagement volgens de PRINCE2®-methode en een internationaal erkend diploma behalen? Deze officiële training PRINCE2® Practitioner biedt je de mogelijkheid om je kennis te verdiepen en uit te breiden. In 3 dagen vergroot je je inzicht in projectleiding, processen, principes en thema´s van PRINCE2®. Kies dus voor deze training als je in korte tijd meer inzicht wilt hebben in projectmanagement en de toepassing ervan.

Doelgroep


Deze training is bedoeld voor cursisten die zich snel zowel de theorie als praktische toepasbaarheid van PRINCE2® eigen willen maken met behulp van “real-life” cases. De training PRINCE2® Practitioner is tevens bedoeld om cursisten voor te bereiden op het Practitioner examen. Je dient eerder PRINCE2 FOUNDATION gevolgd te hebben.

Resultaat


Na het behalen van het PRINCE2® Practitioner examen kun je aantonen dat je de kennis bezit van deze projectmanagementmethode. Je kent de principes van de PRINCE2® methodiek en bent in staat de elementen in de eigen werkomgeving toe te passen. Je kunt een project en bijbehorende rollen conform PRINCE2® inrichten. Je leert de methodiek op een procesgerichte manier te benaderen. Je kunt een resultaatgerichte planning maken op basis van PRINCE2®. Je weet hoe je complexe projecten moet starten, bewaken, bijsturen en afronden op basis van de methodiek. Je leert hoe je om moet gaan met een project in een continu veranderende omgeving. De training PRINCE2® Practitioner is bedoeld om de cursisten de achterliggende filosofie van PRINCE2® te laten begrijpen en hen voor te bereiden op het PRINCE2® Practitioner examen.

Werkwijze


De training wordt gegeven door geaccrediteerde PRINCE2® trainers die de theorie met je behandelen. De theorie zal vervolgens in praktijk gebracht worden binnen de groep, middels praktische oefeningen. Iedere cursist ontvangt een Practitioner manual met oefeningen en sheets. Aan de hand van theoretische en praktische oefeningen tijdens de training PRINCE2® Practitioner en zelfstudie heb je de kennis opgedaan die nodig is om het PRINCE2® Practitioner examen te kunnen maken.

Voorkennis


De volledige methodiek komt aan bod. De zeven processen, de zeven thema’s en de zeven principes van PRINCE2®. Om de training PRINCE2® Practitioner te doorlopen en het examen goed te kunnen afsluiten is de kennis van PRINCE2® Foundation nodig. Waar de Foundation training ophoudt gaat de Practitioner verder.

Duur


De training kent een doorlooptijd van 3 afzonderlijke dagen. Op dag 3 doe je aan het einde van de dag examen.

Programma


Inleiding PRINCE2®.
Business cases – Opstellen van een business case.
Organisatie – Samenstellen van een project management team.
Opstarten van een project – Opstellen van een Project Brief en een Project Product Beschrijving.
Initiëren van een project – Het maken van een Project Initiatie Dossier.
Product Gebaseerd Plannen – Opstellen en beoordelen van een Product Gebaseerde Planning.
Voortang – Registers en Rapportages.
Kwaliteit – Kwaliteitseisen, kwaliteitsverwachting en kwaliteitscriteria.
Risico – Risicomanagement, risico’s, risicoanalyses, en risicobeheersing.
Verandering – Omgaan met wijzigingen.
Beheersen van een Fase – Toewijzen en monitoren van werkzaamheden, omgaan met issues en nemen van maatregelen.
Managen van Product Leveringen – Verbindingen tussen projectmanagers en team managers(s).
Managen van Fase Grenzen – Informatie voorziening om de huidige fase te beoordelen, het plan voor de volgende fase goed te keuren en de beoordeling van de levensvatbaarheid.
Sturen van een project – Het sturen van de team manager(s), projectleden en de project onderdelen.
Afsluiten van een project – Acceptatie van het projectproduct en evaluatie van de projectdoelen.

Opmerkingen

Het tarief per deelnemer is inclusief leermiddelen en examen. De leermiddelen worden uitgereikt op de eerste lesdag.
Het tarief is exclusief BTW.

Meer weten?

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op. Ook als je wilt weten hoe we deze training voor jouw organisatie op maat kunnen maken.

T: 020 - 6018345
E: trainingen@schiphol.nl

 
 
 

Data en inschrijven

Sleep een kolomkop hier naar toe om te groeperen op die kolom
Training 
Starttijd 
Van (Oplopend)
Tot 
Plaats 
Opmerkingen 
Beschikbare plaatsen 
  
xv
xv
 
Er zijn op dit moment geen cursussen gepland.

Wanneer je deze training wil volgen op een andere datum, kun je je inschrijven op de wachtlijst.